Å lykkes som privatdetetktiv

privatdetektivMange politifolk som går av med pensjon velger å fortsette i den private sektoren som privatdetektiver. Dette er et stadig mer populært yrke, som får høyere oppslutning år etter år. For å lykkes som privatdetektiv bør du dog ha en rekke naturlig gode egenskaper, eller ha lang erfaring fra bransjen. Folk med bakgrunn i militæret kan også lykkes innen denne bransjen, men det har vært mye snakk om lureri og mange useriøse aktører gjennom årene. Dermed bør man tenke seg godt om før man begynner. Har man det som trengs? Vil man lykkes? Hvor skal man finne kunder? Og viktigst av alt, vil man klare å utføre de gitte oppdragene uten å feile helt og holdent?

Det viktigste i yrket er ambisjonen og viljestyrken. Man må ville det, man må ville hjelpe folk, man må ville utforske og etterforske. Finne nye veier, gå dit ingen andre tør å gå, stille de rette spørsmålene til de rette menneskene. For å dra inspirasjon har man en rekke spill der ute med detektivtema, i tillegg til filmer og TV-serier. Enkelte henter inspirasjon eller lar seg avskrekke av privatdetektiven Jack Hammer, som det nå har blitt lagd flere spill om. Altså kan du lene deg tilbake på kontoret og kose deg med JH1 og JH2 mens du venter på at nye oppdrag skal komme inn.

Husk at detektiver har helt spesielle verktøy de bruker når de etterforsker noe på vegne av sin kunde. Her i Norge har vi heldigvis ingen forbud mot spionartikler, altså kan du kjøpe en rekke smart utstyr på for eksempel Spyworld. Les deg opp på deres anbefalinger for private detektiver og utstyret man bør ha fra start, så kan du starte karrieren på en ekstra positiv måte. Så ser kontoret ditt litt mer profesjonelt ut også, om du har masse interessant utstyr og verktøy liggende omkring. Det gir et godt inntrykk, og kan til og med lande deg flere jobber enn hva du er klar for.