3 fordeler ved bruk av regnskapsfører

miniräknareFor store og mellomstore bedrifter er det en selvfølge at man benytter seg av regnskapsførere for å holde orden på bedriftens økonomi. Mange mindre eller nyoppstartede bedrifter velger imidlertid å ta regnskapet selv for å spare penger. Selv om denne beslutningen er høyst forståelig, er det faktisk flere gode grunner til at også små bedrifter bør unne seg en profesjonell regnskapsførers tjenester. Vi skal her se kort på tre av dem

En regnskapsfører kan spare deg for tid

Når du starter ditt eget firma, vil du i begynnelsen nødvendigvis måtte prioritere utviklingen av forretningsideen din framfor alt annet. Som alle vet er dog det å holde orden på regnskapet både tidkrevende og – for folk flest, i hvert fall – også en frustrerende prosess. Ved å bruke en regnskapsfører kan du derimot vie all din tid og oppmerksomhet til bedriften din. Dette kan faktisk bli utslagsgivende i den kritiske etableringsfasen.

En regnskapsfører kan spare deg for penger

En god regnskapsfører vet akkurat hvordan han eller hun kan spare deg for penger. Vi tenker selvfølgelig ikke på «kreativ» bokføring eller andre lyssky utveier, men simpelthen på hvordan en ekspert enkelt vil kunne fortelle deg hvordan du mest effektivt bør organisere din bedrifts økonomi. For mange ferske bedriftseiere kan det f.eks. være vanskelig å holde oversikten over hvilke utgiftsposter som kan trekkes fra skatten. Ved å opplyse deg om dette kan en regnskapsfører faktisk spare deg for flere titusen kroner i året.

En regnskapsfører kan bidra til at bedriften din vokser

Denne siste fordelen ved å benytte en erfaren regnskapsfører er kanskje ikke like åpenbar som de to foregående, men den er ikke mindre viktig av den grunn. Vi sikter til hvordan regnskapsførere gjerne har lang erfaring i å jobbe med små eller nystartede bedrifter. Mange av dem har gått under, andre har vokst seg store, og regnskapsførere flest vil gladelig dele sine råd og erfaringer med deg.